RADI SE BAŠ PUNOM PAROM: Novi potpis na Malom Kalemegdanu

0
110

Posle Bilija Berona, Branka Lazića i Filipa Čovića, paraf na novi ugovor stavio je i Boriša Simanić!

Kako je objavljeno na zvaničnom klupskom sajtu, talentovani krilni centar produžio je ugovor do juna 2021. godine!

– Novim potpisom ugovora, KK Crvena zvezda mts nastavlja sa tendencijom da sačuva nukleus tima koji je izneo veliki teret u sezoni 2018-2019 i doneo klubu tri trofeja u upravo završenoj sezoni – navodi se na sajtu kluba.

Boriša Simanić je dete Crvene zvezde u koju je stigao iz Ljubovije krajem 2013. godine, a paralelno sa nastupima u juniorskoj selekciji crveno-belih u koju je stigao kao jedan od najtalentovanijih igrača Evrope u svom godištu (rođen 20.marta 1998.godine) nastupao je za prvi tim FMP-a i sakupljao neophodno iskustvo

Sa juniorskom selekcijom bio je prvak Evrope 2014.godine u Milanu, a dve godine kasnije kao MVP turnira u Berlinu igrao je finale istog takmičenja sa Crvenom zvezdom.

Od sezone 2015-2016 nastupao je standardno za prve timove Crvene zvezde i FMP-a, dok je punu afirmaciju stekao u upravo završenoj sezoni, u kojoj je bio važan deo uspeha Crvene zvezde koja je osvojila 3 trofeja.

U ABA ligi Boriša Simanić (krilni centar 209cm) je odigrao svih 30 mečeva u prošloj sezoni, a bio je i važan deo ekipe koja je nastupala u Superligi Srbije, kao i u Evrokupu.

– Produženjem ugovora KK Crvena zvezda pokazala je da ima puno poverenje u 21-godišnjeg igrača, pred kojim su nakon postepenog rasta i sazrevanja, najbolje košarkaške godine – poše na sajtu kluba.

Informer.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here