GLUMAC IZ “LUD, ZBUNJEN, NORMALAN” BIJE BITKU SA OPAKOM BOLEŠĆU: Povukao se sa scene, sada otkrio DETALJE BORBE!

Glumac Senad Bašić (62) odigrao je upečatljivu ulogu u hit seriji “Lud, zbunjen, normalan” u kojoj je tumačio lik Faruka.

Bosanskohercegovački glumac nedavno je rastužio sve kada je saopštio da se zbog bolesti na neko vrijeme povlači iz svijeta glume, a sada je u najnovijem intervjuu progovorio o svojoj borbi. “Nisam bio 40 dana na sceni”, rekao je za Dnevni Avaz i otkrio da je završio na operaciji. “Ko god je bolestan i završi u bolnici, nije mu dobro”, dodao je.

Otkrio je i da je bolest uticala na njegov glas, ali da se sada stanje stabilizovalo i da se vraća snimanju filmova i predstavama.

“Tu su i pozorište i film. Kralj Tvrtko igra se reprizno. Imam i dve filmske premijere. Praznik praznine Jasmina Durakovića, film koji je letos imao premijeru na Filmskom festivalu u Puli, a sada će biti premijerno prikazan i u Sarajevu. Imam i film koji sam radio prošle godine, to je hrvatsko-austrijska produkcija Bosanski lonac (Vampiri s Miljacke) scenarista i redatelja Pave Marinkovića. Premijere će biti u Zagrebu i Beču. U tom filmu govorim na nemačkom jeziku”, rekao je i dodao da su mu tu pomogle kćerka koja živi u Berlinu i unuka.