ČUDO U TURSKOJ: Otac 11 dana strepio od smrti zarobljen u ruševinama, a dočekao je zagrljaj tek rođene kćerke

Podsjetimo, broj poginulih u zemljotresima u Turskoj i Siriji porastao je danas na 44.708 pošto je u Turskoj zabilježeno više od 41.000 stradalih

Još jedna lijepa vest stiže nam iz Turske. Mustafa Avci koji je 11 dana proveo pod ruševinama, u bolničkom krevetu je prvu put zagrlio svoju tek rođenu bebu.

On je ispod ruševina bio zarobljen sa još jednim muškarcem, ali je policija na sreću uspjela da ih izvuče.

On je odmah prevezen u bolnicu, a u petak je konačno upoznao svoju ćerkicu. Na fotografijama koje su obišle svijet vidi se kako otac iako prikačen na aparate i vidno iscrpljen, ipak skuplja snage i ljubi i grli svoju mezimicu koju prvi put vidi.

Snimak njegovog spasavanja takođe je postao viralan, a mnogima je pažnju privukla činjenica da je odmah nakon izvlačenja od spasilaca tražio telefon kako bi se čuo sa rođakom.

“Fahri kako si, kako si brate? Ja sam dobro, mislim da me vode u bolnicu. Nisam povrijeđen. Šta rade moji roditelji, da li su svi spaseni”, pitao je Mustafa rođaka.

On mu je odgovorio da su svi dobro i da ga čekaju.

Nakon toga na snimku se vidi kako Mustafa ljubi ruku svoji spasilaca i zahvaljuje im se.

“Neka te Bog blagoslovi hiljadu puta, brate. neka vam Bog uvijek pomogne u nevolji”, rekao je Mustafa tada.

Podsjetimo, broj poginulih u zemljotresima u Turskoj i Siriji porastao je danas na 44.708 pošto je u Turskoj zabilježeno više od 41.000 stradalih.

Kako pokazuju najnoviji podaci turske Agencije za upravljanje katastrofama (AFAD), 41.020 osoba je poginulo u zemljotresima u Turskoj.

Direktor AFAD-a Junus Sezer ranije danas je novinarima u Ankari rekao da su okončane akcije potrage i spasavanja u devet od 11 turskih pokrajina.

On je dodao da se spasilačke operacije nastavljaju u Kahramanmarašu, gdje je bio epicentar zemljotresa, i Hataju, jednoj od najteže pogođenih pokrajina.

Američka agencija AP navodi da nema naznaka da će još neko biti spasen iz ruševina otkako su tri člana jedne porodice, majka, otac i 12-ogodišnji dječak, izvučeni iz urušene grade u Hataju u subotu ujutru. Dječak je kasnije preminuo.