DJEČAK IZ KINE JASNO VIDI U MRKLOM MRAKU: Njegove oči sijaju kao kod mačaka, a evo šta ljekari smatraju

Nedavno smo pisali o dječaku koji je zarobljen u tijelu starca, a sada vam donosimo priču iz Kine o dečaku koji vidi u potpunom mraku.

Dječak koji je rođen sa nevjerovatno plavim očima koje odbijaju svjetlost iznenadio je naučnike svojom sposobnošću da vidi u potpunom mraku.

Noung Joušui iz provincije Dahua u Kini zapanjio je doktore koji su se uvjerili da njegove oči reflektuju plavu neonsku svjetlost kada se spoljašnji izvor svjetla usmijeri u njih.

Dečak iz Kine ima izrazito plave oči

Doktori su se pozabavili njegovim slučajem nakon što ga je u lokalnu bolnicu doveo zabrinuti otac. Oni su oca pokušali da umire riječima da će dječakove oči vremenom postati “normalne”, ali to se do sada nije dogodilo.

“Primjetio sam da su mu oči plave pa sam ga odveo u bolnicu da provjerim da li je sve u redu. Rekli su mi da ne brinem i da će postati tamne kada bude malo porastao, ali to se nije desilo”, rekao je Nongov otac.

Po svemu ostalom, dječak je isti kao njegovi vršnjaci, ali smeta mu jaka sunčeva svjetlost. Ovako nešto do sada je zabilježeno samo kod nekih životinja.

Pojedini ljekari smatraju da je ovo posljedica mutacije, zbog evolucije.

Medicinski stručnjaci, međutim, veoma su skeptični po pitanju ove priče. Naime, noćni vid kod životinja omogućava tanak sloj posebnih ćelija koje ne postoje kod čovjeka. Da bi se takve ćelije pojavile u sklopu ljudskog oka, neophodno je da se niz mutacija odigra odjednom, što je prema riječima ljekara nemoguće.

Oftalmolog Džejms Rejnolds tvrdi da Nong Josui vjerovatno nema sposobnost noćnog vida, već jednostavno vidi mnogo bolje od drugih ljudi.


“Mutacije koje bi čovjeku podarile noćni vid zahtijevaju dug vremenski period. To je potpuno apsurdno, baš kao kada bismo očekivali da se rodi čovjek sa krilima”, rekao je on.

Izvor:(stil.kurir.rs)