POGLEDAJTE NOVE JEZIVE SNIMKE ZEMLJOTRESA U TURSKOJ: Kamera u kući snimila trenutak UŽASA, sve se trese i ruši, ZASTRAŠUJUĆE VIDEO

Snažan zemljotres jačine 5,6 stepeni Rihterove skale dogodio se u okrugu Ješiljurt u Malatiji.

Dok se potres, koji je izazvao paniku među stanovništvom, osjetio u okolnim provincijama, saopšteno je da su u gradu urušeni pojedini oštećeni objekti.

Sigurnosna kamera u kući u Turskoj snimila je trenutak kada je snažan zemljotres danas pogodio istočni deo države.

Na snimku koji je objavljen na Tviteru se vidi kako je u jednom trenutku sve u stanju mirovanja, dok u drugom stvari počinju da se tresu i ruše, a prizor je zastrašujući.

Prema podacima AFAD-a, zemljotres koji se dogodio u 12.04 sati po lokalnom vremenu dogodio se na dubini od 6,96 kilometara.

Zemljotres, koji je izazvao paniku, osjetio se i u okolnim pokrajinama. Navedeno je da je srušena oštećena zgrada u centru grada i da su srušeni neki teško oštećeni objekti u okrugu Ješiljurt.

Za sada nema prijavljenih žrtava.

Nakon zemljotresa jačine 5,6 stepeni Rihterove skale koji se dogodio u okrugu Ješiljurt u Malatiji, utvrđeno je da ima uništenih objekata kao rezultat studija skeniranja na terenu, a turski timovi za potragu i spasavanje su brzo upućeni u region i počeli sa radom, prenosi DHA.

U ovom trenutku nije poznato da li ima povrijeđenih u najnovijem potresu, a tlo je drhtalo i u Kahramanmarašu i Adijamanu

Podsjetimo, u razornim zemljotresima, koji su 6. februara pogodili Tursku i susjednu Siriju, više od 50.000 ljudi je poginulo.

(Kurir.rs/DHA)