PORUKA KOJU SU SVI ČEKALI: Đoković se obratio teniskom svijetu nakon rušenja vječnog rekorda Štefi Graf

Novak se zahvalio navijačima na velikoj podršci


Novak Đoković je ponovo ispisao istoriju, pošto je oborio rekord Štefi Graf računajući obje konkurencije i mušku i žensku po broju nedjelja provedenih na prvom mjestu na listi.

Nole je stigao do 378. nedelje, sada ima jednu više od legendarne Njemice, a sasvim sigurno ne namjerava da se na ovoj brojci i zaustavi.

Đoković je putem ATP-a poslao i poruku svim navijačima i zahvalio im se na podršci, ljubavi i snazi koju mu pružaju, što mu je pomoglo da ostvari sve ove rekorde koje trenutno drži, uključujući i ovaj najnoviji.

– Pozdrav teniski fanovi širom svijeta, želim da vam zahvalim na velikoj podršci tokom svih ovih godina, na velikoj snazi i ljubavi koju ste mi pružali tokom godinama da uspijem da ostvarim neka nevjerovatna dostignuća tokom moje karijere. Posljednje u nizu je obaranje rekorda sa 378 nedelja na prvom mjestu, čime sam pretekao jednu Štefi Graf, jednu od najvećih ikada u tenisu, računajući i mušku i žensku konkurenciju. Počastvovan sam, ekstremno sam ponosan zbog ovog dostignuća i želim da iskoristim ovu priliku da podijelim sa vama radost i zahvalnost za sve što ste mi pružali tokom godina. Vidimo se na terenu – poručio je Đoković.

Podsjetimo, Novak će ove nedjelje igrati na turniru u Dubaiju iz serije 500, gdje će mu rival u drugom kolu biti Čeh Tomaš Mahač, trenutno 120. teniser svijeta.