UHAPŠEN BOJAN TOMOVIĆ: Upravo stigla vijest

Kako ekskluzivno saznaje Express, poznati Crnogorski pjevač Bojan Tomović (40) uhapšen je sinoć u blizini Podgorice zbog vožnje pod dejstvom al*ohola i nasrtaja na službeno lice.

S obzirom na to da Tomovića često povezuju sa poznatim kriminalnim klanom iz Crne Gore, pjevač je zadržan u policijskoj stanici na saslušanju i triježnjenju.

Bojan, koji inače boluje od bipolarnog poremećaja, sklon je skandaloznom ponašanju o čemu već godinama pišu mediji širom regiona.

(express.ba)

Unedelju, 30. oktobra 2021, počinje zimsko računanje vremena kada se kazaljke na satu pomeraju jedan sat unazad!

U noći između subote i nedelje treba vratiti časovnike jedan sat unazad jer se završava ljetnje računanje vremena! Ono je počelo 27. marta i završava se u nedelju, 30. oktobra u tri časa ujutru. Vrijeme u tri časa u nedelju, 30. oktobra računa se kao dva časa, u skladu sa Zakonom o računanju vremena.

Računari, mobilni telefoni i drugi savremeni uređaji koji pokazuju tačno vrijeme automatski će da “pređu” na zimsko računanje vremena, ali ako imate i dalje neki analogni pokazivač vremena ili stariji uređaj koji “ne zna” automatski da odradi tu radnju, ne zaboravite da pomerite kazaljke jedan čas unazad, sa 3.00 na 2.00.

Još nije postignuta saglasnost o prijedlogu Evropske komisije od prije četiri godine da se ukine sezonsko pomjeranje sata posljednje nedelje u martu, odnosno u oktobru. Prijedlog je 2019. podržao Evoropski parlament, ali treba da ga usvoje države članice.

(MONDO)