Igrao za Real i Jugoslaviju, a danas preživljava s 400 eura: ‘Pomozite mi, u teškoj sam situaciji’

Ponosan sam, to je možda moja greška. Sve što mi se dogodilo me jako pogodilo i nisam ni s kim razgovarao. Živio sam u tišini i zatvorio se u sebe – rekao je Spasić.

Predrag Spasić (57) bivši je jugoslavenski nogometni reprezentativac koji je bio standarni član momčadi koja je 1990. godine na SP-u ispala u četvtftinalu od Argentine nakon penala. Tada ga je primijetio Real Madrid u kojem je proveo jednu sezonu te odigrao 22 utakmice. Nakon autogola u utakmici protiv Barcelone napustio je klub te se preselio u Osasunu, a ukupno je četiri godine igrao La Ligu.

No, novac koji je zaradio od nogometa nije uspio oploditi. Doživio je bankrot nakon što je uložio novac u jedan projekt koji je propao. Spasić danas radi za 400 eura mjesečno u jednom skladištu u Kragujevcu.

– Trebam pomoć u ekonomskom smislu. Živim iz dana u dan, u teškoj sam situaciji. Trebaš biti jak da sve prebrodiš – rekao je Spasić španjolskim novinarima koji su ga posjetili. Pao je u depresiju zbog svega što mu se dogodilo.

Spasić prije toga 30 godina nije izlazio u medije, a nakon što je javnost saznala za ovaj slučaj javili su se iz Udruge veterana Real Madrida. Ta udruga pomaže bivšim igračima kraljevskog kluba i nije rijetkost da nogometaši koji su igrali za Real imaju financijskih problema. Sada su obećali pomoći Spasiću.