OSTAVILA PREBOGATOG SULTANA ZBOG FEDERERA: Mirka je bila vjerena za Arapina, a Rodžer nije imao pojma!

Danas imaju četvoro djece – bliznakinje djevojčice i bliznace dječake.

Miroslava Federer (44) je najpoznatija kao žena jednog od najuspješnijih tenisera svijeta, još uvijek svježe penzionisanog Rodžera Federera.

Mnogi govore da je ona mnogo više od žene bogatog sportiste i da on zapravo on svoj uspeh duguje njoj, a sam Švajcarac je svakom prilikom isticao da ništa ne bi postigao bez njene podrške i razumjevanja.

Pravo ime joj je Miroslava Vavrinec (najprije Vavrincova) i s roditeljima je u Švajcarsku emigrirala iz Slovačke kada je bila dijete. Zbog njenog imena i nadimka – Mirka – mnogi su mislili da ima veze sa Srbijom, ali to ipak nije istina.

Ona je također bila profesionalna teniserka, a počela je da igra na nagovor Martine Navratilove. Proglašena je i najutjicajnijom ženom Švajcarske.

Njen najveći uspjeh bio je 76. mjesto na svijetu i to 2001, a samo godinu dana prije toga upoznala je svoju srodnu dušu, Rodžera Federera, na Olimpijskim igrama u Sidneju.

Najveća zanimljivost je da je Mirka u trenutku bila vjerena za bogatog arapskog sultana. Međutim, ipak je završila u zagrljaju osvajača 20 grend slem titula.

Kada su uplovili u vezu, najveći rival Novaka Đokovića poslije Rafaela Nadala nije znao da je ona vjerena, ali je Miroslava ubrzo vjeridbu raskinula. Tenisom je prestala da se bavi 2002. godine kada je povrijedila stopalo.

– Rodžer mi je bio najveća podrška dok sam se oporavljala od povrede. Vratio mi je moj teniski život. Kada je on pobjeđivao, bilo je to kao da ja pobjeđujem – rekla je Mirka ponosno.

Podsjetimo, par se zakleo na vječnu ljubav 2009. godine na intimnoj ceremoniji u Bazelu, Federerovom rodnom gradu. Danas imaju četvoro djece: bliznakinje djevojčice i bliznace dječake – Mila i Šarlen i Leo i Leni.