OVO SVAKI ČOVJEK TREBA DA URADI JEDNOM U 5 GODINA: Smanjićete šansu od bolesti koje nas KOSE, farmaceut otkriva kako!

Najjednostavniji recept za čišćenje krvnih sudova otkrila je farmaceutkinja Hristina Lazarević Milošević.

Kardiovaskularne bolesti su glavni uzrok smrtnosti u svijetu. Od bolesti srca i krvnih sudova svakog dana umre najmanje 150.000 ljudi, a prema statistici, u Srbiji godišnje umre oko 52.000 ljudi. Prevencija je uvijek dobra odluka, a farmaceutkinja Hristina Lazarević Milošević otkriva najbolji i najjednostavniji način na koji možete da očistite krvne sudove.

Riječ je o receptu sa bijelim lukom koji treba da primijenite maksimalno jednom godišnje, a minimum jednom u pet godina. Svi znaju za koliko je bijeli luk koristan za zdravlje. Upotrebljava se kod akutnih respiratornih virusnih infekcija, poremećaja kardiovaskularnog sistema, za jačanje imuniteta, a ima antibakterijsko dejstvo.

“Recept je krajnje jednostavan, u pitanju je tinktura od bijelog luka. To je jedna tinktura koju kardiolozi često u današnje vrijeme preporučuju, upravo kako bi se povećao protok krvi kroz naše krvne sudove. Posebno se preporučuje kod osoba koje imaju povišen krvni pritisak, jer takvi krvni sudovi podležu jačem pritisku. Naši krvni sudovi zadebljavaju na tim mjestima gdje se javlja najjači pritisak. Dolazi do stenoze krvnih sudova i da bismo poboljšalji protok krvi, potrebno je da unesemo nešto u organizam što će razrediti krv, kako bi lakše proticala”, objasnila je Hristina.

Sve što vam je potrebno jesu bijeli luk, alkohol i kasnije mlijeko.

“U ovom receptu koristi se 350 grama očišćenog belog luka i tri decilitra sedamdesetoprocentnog alkohola. Mi smo očistili bijeli luk i ono što je potrebno, jeste da se svaki čen blago zasiječe ili izgnječi. Važno je da izađe alicin, aktivna komponenta koja razrjeđuje krv. Sadrži antibakterijska, antivirusna i antigljivična svojstva, a može da se koristi za jačanje organizma. To je najjači prirodni antibiotik”, objasnila je farmaceutkinja.

krvni-ugrusak-910x576

PRIPREMA
“Stavite u staklenu teglu ili stakleni bokal luk i prelijte sa tri decilitra alkohola. Pokrijte teglu ili bokal, bitno je da ne koristite metalni poklopac, možete papirom ili nekom plastikom. Ostavite deset dana da stoji u frižideru kako bi alkohol izvukao sve lekovite komponente i nakon toga procijedite. Odstranite bijeli luk i dobijenu tinkturu vratite u frižider i ostavite još deset dana da odstoji. Onda je spremna za upotrebu”, objasnila je Hristina.

UPOTREBA
Tinktura se koristi po šemi, tako što se kapi tinkture rastvaraju u 50 mililitara mleka i to se koristi tri puta dnevno, objasnila je Hristina. Ovako izgleda šema:

1. dana pola sata pre doručka koristi se jedna kap, za ručak dve kapi, za večeru tri kapi
2. dana korise se četiri kapi tinkture za doručak, pet za ručak, šest za večeru
svakog narednog dana se povećava broj kapi, sve do broja 15

“Kada stignemo do petog dana, šestog smanjujemo dozu. Vraćamo se na 14 kapi, pa 13 i tako sve unazad. Ne osjeća se luk, jer alkohol izvuče sav neprijatan miris iz bijelog luka nakon 20 dana stajanja. Ovo ne treba da koriste trudnice, dojilje, deca mlađa od 12 godina i osobe koje piju lijekove za dodatno razrjeđivanje krvi”, objasnila je farmaceutkinja.

(MONDO)