PUTIN ČEKAO APLAUZ, ALI JE DOBIO SAMO TIŠINU! Ponizili ga skroz, kamere sve zabilježile, a mreže se USIJALE (VIDEO)

Kada je Putin došao do kraja govora, činilo se da je očekivao aplauze, ali su ga ambasadori dočekali ćutanjem.

Ruski predsednik Vladimir Putin ove nedelje je “uhvaćen” na snimku u veoma neprijatnom trenutku kada se tokom svog govora zaustavio zbog aplauza koji na kraju nije dobio. Putinovi kritičari podijelili su na internetu trenutak koji se dogodio u sredu u Velikoj kremaljskoj palati tokom ceremonije predaje diplomatskih pisama 17 novoimenovanih stranih ambasadora, piše Njizvik.

Putin je u svom govoru istakao nove ambasadore SAD i Evropske unije i dodao da su upravo oni odgovorni za prekid odnosa sa Rusijom. Obraćajući se novoj američkoj ambasadorki u Rusiji Lin Trejsi, Putin je istakao da je podrška SAD ukrajinskoj revoluciji 2014. godine “na kraju dovela do današnje ukrajinske krize”.

Kada je Putin došao do kraja govora, činilo se da je očekivao aplauze, ali su ga ambasadori dočekali ćutanjem. Čini se da su Kremlj i ruski državni mediji izbrisali ovaj trenutak iz svojih video snimaka, ali mnogi korisnici društvenih medija uhvatili su neprijatnu tišinu i objavili je na internetu.

“Putinu niko nije aplaudirao nakon što je završio govor na ceremoniji predaje akreditivnih pisama ambasadora u Kremlju. Putin je čekao aplauz kada je završio razgovor, ali ga nije bilo”, napisao je Anton Geraščenko, savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova. Ruski predsjednik se blago osmijehnuo dok je govor privodio kraju. Zatim je ambasadorima poželio “sve najbolje” na engleskom pre nego što je napustio prostoriju.

Ruski bloger Rustem Adagamov podijelio je video koji prikazuje snimak sa ceremonije za nove ambasadore 2021. uporedo sa ovonedeljnom ceremonijom. Najznačajnija razlika je u tome što su ambasadori aplaudirali prije dvije godine. Kevin Rotrok, glavni urednik ruske Meduze, napisao je u tvitu da ambasadori nisu aplaudirali ni na prošlogodišnjoj ceremoniji, ali da je snimak prekinut pre neprijatne tišine.

“Ovo je odličan trenutak. Putin je očigledno očekivao učtiv aplauz, ali ga nije dobio. Ambasadori su očekivali barem stisak ruke, ali ga nisu dobili. Ovo samo pokazuje da nema potrebe da se u Moskvi održavaju ambasade ili ambasadori. Idite kući”, napisao je na Tviteru švedski ekonomista Anders Aslund.

“Taj nezgodan trenutak kada ratni zločinac i bjegunac završava svoj govor u tišini”, napisala je na Tviteru Olga Lautman, novinarka i viša saradnica u Centru za analizu evropske politike (CEPA). Drugi korisnici društvenih mreža istakli su da su ambasadori stajali daleko od Putina, a britanski tabloidi kao što su Dejli miror i Metro izvještavaju da je podijum ruskog lidera bio 60 metara od grupe.

(MONDO)