Novinar iz Republike Srpske pitao Novaka da li je jeo ćevape u Banja Luci: USLIJEDIO JE PREJAK ODGOVOR

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković stigao je u Banjaluku pred Srpska open, turnir koji organizuje njegova porodica, a koji se ove godine održava u glavnom gradu Republike Srpske.

Novak je u prvom kolu slobodan kao prvi nosilac, a rival u drugom kolu biće mu Luka van Aš, koji je sa 2:1 savladao Stena Vavrinku i spriječio pravi teniski klasik već na startu turnira za Đokovića.

Đoković je održao i prvu konferenciju za novinare u Banjaluci, koja je izazvala veliku pažnju medija.

Ređala su se pitanja o turniru, dobrodošlici koju je imao u Banja Luci, o turniru u Monte Karlu gdje nije krenuo sezonu na šljaci onako kako je planirao… Bilo je i nekih opuštenijih pitanja, a jedno takvo postavio je novinar Glasa Srpske, kojeg je interesovalo da li je Novak stigao da proba neke banjalučke specijalitete, a posebno ga je interesovalo da li se to odnosi na tešku hranu.

Novak je odgovorio uz osmijeh, istakavši da je to možda bilo ranije, kada je jeo meso, pošto su banjalučki specijaliteti vezani za meso, koje on više ne jede.

 Teško, to možda u prošlom životu, kada sam jeo meso, pošto ja meso više ne jedem. Banjalučki specijalitet su uglavnom bazirani na mesu, tako da vjerovatno neću to doživjeti. Ali kada je hrana u pitanju, veoma sam zadovoljan, i u hotelu i ovdje gdje jedem, svi su toliko ljubazni i to je najljepši utisak. Ljudi su gostoljubivi, uzbuđeni što sam i sam ovdje i ostali teniseri i žele da ostave najlepši utisak na sve goste, a ja se osjećam najmanje kao gost, već kao kod kuće, to je ono što želim i da ostane najjači utsak ove nedjelje – istakao je Đoković.