SVI ZNAMO DA TORBU NE TREBA DRŽAT NA PODU, a 1 mjesto je JOŠ GORE: 3 loše stvari će se desiti, obavezno ih izbjegnite!

U svakom sujeverju ima zrnce istine, smatraju naši stari.

Ključevi od kuće ili automobila, neseser, mobilni telefon, punjač, novčanik, maramice… Ovo je ukratko sadržaj svake ženske torbe. One nisu samo praktične za odlaganje svih neophodnih stvari, već i svojevrsni modni detalji.

U našem narodu se vjeruje da torbu ne treba držati na podu, jer je to “siguran način da osiromašimo”, međutim postoji i vjerovanje po kojem je nikako ne treba držati ni na stolu…

Pašće svađa!

Naizgled nevina navika stavljanja torbe na sto smatra se glavnim razlogom što u porodici vlada nesloga, što nedostaje povjerenja i uzajamnog razumijevanja. Smatra se i takođe da držanje torbe na stolu inicira bezrazložne svađe i rasprave.

Zadužićete se!

Po feng šuiju, trpeza ima sveto značenje. Ovo je objekat koji privlači bogatstvo u kuću. Pa tako, kako se ne bi poremetila njena nergija, ništa “suvišno” ne bi trebalo držati na njoj. A ovo posebno važi ako je u torbi novčanik sa novcem. Novac se smatra nosačem nečiste energije zbog činjenice da prolazi kroz hiljade ruku. Tako da će pojava novčanica, čak i ako se nalaze u torbi, izazvati najneprijatnije posljedice. Konkretno, finansijski troškovi mogu premašiti iznos prihoda, što znači da ćete pasti u dug.

Samački život vam ne gine

Ženu koja redovno drži torbu na stolu očekuje samački život, kaže staro vjerovanje. Stabilnost porodičnih veza se urušava, a porodici prijeti raspad. Ovo se ne odnosi na usputne veze. Ako težite takvim odnosima, torba na stolu vam neće poremetiti planove.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *