Bivši muž me je ostavio nakon 2 godine braka

“Bivši muž me je ostavio nakon 2 godine braka jer sam neplodna i ne mogu prirodno zatrudniti.

Ali više me je povrijedio mamin komentar “moraš ga razumijeti, dijete moje, pa kakve mu koristi od tebe bez djece”.

Od tada riječi nisam s njom progovorila, to je bilo prije 13 godina.

…Danas imam divnog muža i dva sina, blizanci, s kojima sam ostala trudna uz IVF i imaju 6 godina.

Mama je izgubila život, a nikada nije upoznala unuke – sestra mi zbog toga zamjeri, ali nije mi žao što se nismo pomirile i što nije upoznala unuke.”

(Izvor: Ispovesti.com)

BONUS

Bila sam na samom početku pokretanja mog biznisa, ali su torte koje sam pravila bile veoma ukusne i dekoracija je bila iznadprosječna. Kada sam se ponudila najboljoj prijateljici da joj napravim tortu za rođendan, besplatno naravno, odbila je. Rekla je da će naručiti iz neke slastičarne. To me veoma povrijedilo jer sam stekla dojam da nešto nije uredu s njima. Prolazili su mjeseci, moje torte su bile sve traženije i imala sam mnogo posla. U svemu tome, ona mi je govorila kako ne može naći nikoga da joj napravi mami tortu za rođendan i još jednom odbila moju ponudu. Naravno da više nikad nisam spomenula ni njoj ni drugim prijateljima da im to uradim tek tako, a niti su oni tražili. Sada je već prošlo 10 godina od početka mog rada, imam svoju slastičarnu i puno mušterija, ali od nje nikad nisam dobila narudžbu kao ni od još par “bliskih prijatelja”. Ne znam zašto osobe koje bi trebale da nam daju vjetar u leđa, obično budu one koje nam režu krila i sputavaju nas.

Nedavno je moja 12-godišnjakinja išla nakon nastave direktno kod jedne djevojčice iz razreda, da joj pomogne oko zadataka iz matematike. Poznajem njezinu majku i imam ju na Facebook-u. Uglavnom, kći se vratila kući, zadržala se tamo 3 i pol sata i čim je ušla u kuću, sjela je za stol: “mama, gladna sam jako, boli me trbuh vec. ” Pitala sam ju, zar nisu palačinke koje je teta xy pravila bile fine, jer stavila je fotografiju na svoju priču na Facebook-u. Kaže moja djevojčica: “fino su mirisale, mene je teta xy zamolila da pričekam u sobi dok njena kći pojede”. Meni je suza krenula. Na fotografiji je bilo barem 30-ak palačinki, njih je kući troje. Da je makar jednu dala djetetu, koje je kao i njeno došlo gladno nakon 6 sati nastave. Ili barem ponudila šnitu kruha i maslaca, moje dijete nije izbirljivo. Kod moje bake, majke i mene se uvijek dijelilo, makar nas 10 bilo što smo se skupa igrali. Kakva su vremena došla, za plakanje.

Osećam se kao muška svinja što sam prevario svoju devojku po 2. put, oba puta sam bio pijan. Zaista je volim, em izgleda dobro em je fina, jos onako stidljiva pa znam da me sigurno ne vara, ima samo jednog muškog prijatelja i to je prijatelj iz detinjstva, još ima preko 9.5 na medicinskom, znači bukvalno wife material. Da se ne lažemo veza sa njom je nekada dosadna, seks isto nije nesto iako izgleda dobro al bukvalno kad god ja nesto predložim njoj je to previše. Deluje mi kao da me ona istinski voli, mnogo se više trudi oko veze, često mi se zahvaljuje za skroz neke retardirane stvari, mislim ja nju volim ali sam u ‘ladovina’ fazonu. Likuša je pričala kako ne bi mogla da zamisli život bez mene, mislim nije kao da je varam kad god stignem, imao sam mnogo više prilika ali se nekada jednostavno desi. Mislio sam da joj predložim poligamiju ali je ona malo konzervativnija pa nema šanse da prihvati to pa bolje i da ne pokušavam.