Klikom na sliku zatvorite prozor.

                                                                         

ŠOK U VARAŽDINU! Tinejdžerka (14) ušla u kupatilo i samo se SRUŠILA: Porodica je našla na podu, glavni krivac ovaj “TIHI UBICA”

Varaždinska policija saopštila je kako se djevojka (14) u subotu oko 19.20 u Poljancu otrovala ugljen-monoksidom u kupatilu porodične kuće.

“Kako je utvrđeno uviđajem, do trovanja je došlo uslijed povećane koncentracije ugljen-monoksida unutar kupatila kao posljedica istovremenog rada atmosferskog kombinovanog gasnog bojlera i aspiratora u kuhinji”, navode iz PU varaždinske, prenosi 24sata.hr.

Djevojku su pronašli članovi porodice, a Hitna pomoć ju je prevezla u Opštu bolnicu Varaždin. Policija nastavlja da radi na utvrđivanju svih okolnosti nesreće.

Policija često upozorava građane da gasne instalacije, grejalice i bojlere treba da servisiraju ovlašćeni i stručni serviseri.

Tokom zime se redovno bilježi veći broj trovanja ugljen-monoksidom, a policija ističe da je važno imati na umu da gasni bojleri za rad koriste vazduh iz stambenog prostora, dok istovremeno aspiratori izbacuju vazduh zbog čega je pritisak u prostoriji manji od atmosferskog pritiska.

Vazduh tada ulazi spolja u kuhinju kroz sve otvore, pa i kroz dimovodnu cijev gasnog protočnog bojlera, čime zajedno sa vazduhom ulazi i ugljen-monoksid koji je produkt sagorijevanja gasa.

Ugljen-monoksid je gas bez boje, mirisa i ukusa, zbog čega se i naziva “tihim ubicom”.

(Kurir.rs/24sata.hr)