LJUDI U NEVJERICI, PLAČU OD SMIJEHA ZBOG IZVJEŠTAJA LJEKARA IZ URGENTNOG CENTRA: “Živjeće ovaj narod, dok je jagnjetine i Šabanovih pjesama”

Prilikom studiranja i specijalizacije, ljekare i hirurge kroz priče i praksu pripremaju za sve ono što ih može sačekati u ordinaciji ili hirurškoj sali, ali dva slučaja, iz Beograda i Zagreba, komotno bi mogli da završe zavedeni u rubrici “Vjerovali ili ne”.

Na društvenim mrežama pojavila su se dva navodna ljekarska izvještaja iz Srbije i Hrvatske u kojima su opisane povrede koje su zadobila dva mladića. Dok je Beograđanin po imenu Veljko završio u urgentnom centru zbog pjesme Šabana Šaulića, odnosno, “pjesme zbog koje je morao da razbije flašu o glavu”, Zagrepčanin je u istoj ustanovi završio zbog janjeće kosti kojom je tokom jela povrijedio oko, nakon što je sam sebe slučajno udario.

03rk9kpturbxy80ntqwymzmnza3mtq5nzu1ytazmmq1ntgwoty1mdkwzc5qcgerkwlnblaa3gabotaf

U prvom izveštaju iz 2021. Beograđanin po imenu Veljko tokom pregleda kod ljekara izjavio je da je do povrede glave došlo uslijed “sevdaha”.

“Navodi da je sam sebe udario flašom o glavu jer ga je pogodila pjesma “Dođi da ostarimo zajedno” od Šabana Šaulića.”, navodi se u opisu kako je došlo do povrede.

Međutim, iz Hrvatske je samo godinu dana kasnije stigao, čini se, još čudniji slučaj.

Navodno, muškarc za koga nije navedeno koliko ima godina, povrijedio se tokom ručka i to tako što je sam sebe udario janjećom koskom u lijevo oko.


“Danas prilikom ručka udario ga je dio kosti od jagnjetine u predjelu lijevog oka. Držao je led oko 20 minuta, mutnije vidi, žulja ga i boli. Druge tegobe negira. Alergije na lijekove također negira”, navodi se u izveštaju.

Ubrzo nakon objavljivanja oba ljekarska izvještaja, korisnici društvenih mreža su počeli masovno da dijele fotografije, najčešće uz opis, “Živjeće ovaj narod, dok je jagnjetine i Šabanovih pjesama.

(BLIC)