ANĐELKINA KAPIJA KRIJE VELIKU TAJNU: Godišnje je posjeti na hiljade turista, ali svi ostanu razočarani zbog jednog detalja!

Destinacije na kojima se snimaju serije i filmovi neretko nakon završetka postaju prave turističke atrakcije. Takav slučaj je i sa čuvenom Anđelkinom kapijom iz serije “Ranjeni orao”.

Anđelka je nakon odlaska iz Beograda odlučila da potraži posao u unutrašnjosti i tako svila svoje gnijezdo upravo u Trebinju. U seriji smo uživali u divnim kadrovima iz starog grada u centru Trebinja, međutim serija nije u potpunosti snimljena tamo.

Kapija koja privlači veliku pažnju turista i posjetilaca ovog drevnog grada postala je poznata nakon što je kroz nju prolazila naša čuvena glumica Sloboda Mićalović za potrebe snimanja serije “Ranjeni orao”.

Tajna kapije

Unutrašnjost kuće u kojoj je živjela Anđelka zapravo je u Beogradu, a za potrebe snimanja iskorištena je samo kapija. U stvarnosti glumica nije ulazila u dvorište iza ove kapije, već u dvorište sasvim druge kuće u centru Beograda.

Razgledajući kapiju mnogi turisti ostaju razočarani što groz nju ne mogu da prođu i uđu u dvorište iz serije “Ranjeno orao”. Anđelkina kapija je zaključana katancem, a na njoj stoji napomena da ona danas nema nikakvu funkciju, te da iza nje nema dvorišta, kao i da kroz nju nikada nije prošla Anđelka (odnosno glumica Sloboda Mićalović).

Odmah pored nje je i najuža ulica u Trebinju kojom u seriji Nataša Ninković vozi automobil. Tu je i prozor sa kojeg je pokojni glumac Marinko Madžgalj gledao u Anđelku, kao i njegov dućan metražne robe, a na tom mjestu je danas suvenirnica Ćiro.

Kapija se nalazi u ulici Stari grad u centru Trebinja, a otvorena je za posjetioce 24 časa tokom cijele godine. Godišnje ovu atrakciju posjeti na hiljade turista.

(Kurir.rs)