GLEDAŠ, NE VJERUJEŠ / Svima je teško objasniti kako je uopće moguće to što izvodi: ‘Ovo je nestvarno, jesmo li sigurni da je ona ljudsko biće?’

Rajacenna Van Dam, jedna od najintrigantnijih umjetnica današnjice, ponovno je oduševila pratitelje jer im je dokazala da je u stanju naslikati čak osam realističnih portreta istrovremeno. I to naglavačke!

Snimka njezina umijeća brzo je postala viralna na Instagramu i TikToku, a ta ambidekstrična djevojka naknadno je prikazala i kako se priprema za slikanje pomoću nogu.

“Ne, naprosto odbijam da je video stvaran”, napisao je netko zapanjen u komentarima, dok se drugi korisnik Instagrama zapitao je li Rajacenna čovjek ili fantasično dizajnirano superračunalo.

Rajacenna Van Dam rođena je prije trideset godina u Nizozemskoj, a već s četiri godine počela se baviti manekenstvom. Prvi put se na televiziji pojavila kada je imala pet godina u jednoj nizozemskoj emisiji, a potom je ostvarila nekoliko uloga u sapunicama, filmovima i serijama, piše net.hr.

Da je fantastična slikarica svijet je doznao deset godina kasnije, nakon što je napunila 16 godina, a otkrio ju je jedan američki izdavač umjetnina. Slava joj je omogućila gostovanja u brojinim državama, a lani ju je Sony Pictures zamolio da napravi promotivni video za film The Woman King.

U svojoj biografiji rado ističe i to da ju je 2011. godine menadžment Justina Biebera zamolio da mu preda crtež koji je izradila za njega.