POLICAJCI ZAUSTAVILI DEDU ZA VOLANOM, PA USLIJEDIO ŠOK: Zatražili su vozačku dozvolu, a kada su čuli šta im je rekao ZANIJEMILI SU

Nevjerovatan slučaj dogodio se u reonu Notingema u Engleskoj kada je policijska patrola prilikom redovne kontrole zaustavila jedan automobil.

Kada su prišli vozilu uočili su starca za volanom, a ispostavilo se da vozač ima 84 godine. Ne bi to bilo toliko čudno da im vozač nije rekao da vozačku dozvolu – nikada nije imao!

Naime, policija je u rutinskoj kontroli ispred jednog supermarketa uhvatila “kapitalca” jer je neimenovani muškarac cijeli život vozio automobil bez vozačke dozvole i auto osiguranja.

Uslijedio je još jedan šok, kada je policajcima priznao da je vozio bez dozvole i osiguranja od svoje 12. godine, odnosno čak 72 godine!

– Nismo mogli da povjerujemo kada nam je vozač, rođen 1938, rekao da vozi bez dozvole i osiguranja još od kada je imao 12 godina (da DVANAEST, pa sami računajte) i da mu je nekako uspjelo da ga policija nikada ne zaustavi – napisali su saobraćajci na Fejsbuku.

Srećom, on nikada nije doživio saobraćajni udes i nikoga nije oštetio svojim neosiguranim automobilom, piše Autoblog.

Policija u Velikoj Britaniji, inače, ima ovlašćenje da zaplijeni vozila koja nisu osigurana. U ovom slučaju, policajci nisu rekli kakvu kaznu je muškarac dobio, ali su potvrdili da je kući otišao – pješice.

(Kurir.rs)