AMERIKANAC NARUČIO KAFU U BOSNI I OSTAO U ČUDU: Kad je vidio ŠTA JE DOBIO, odmah podijelio sa cijelim svijetom! (FOTO)

Putuje po cijelom svijetu, ali kafa iz Bosne je na njega ostavila poseban utisak.

Ako ste ovih dana na društvenim mrežama naletjeli na fotografiju kafe koju je lajkovalo više od 100.000 ljudi, onda znate da se radi o Amerikancu koji je bio opčinjen istom. Odri i Hari su par iz Amerike koji putuje po celom svetu, dok svoje pratioce redovno obaveštavaju o dogodovštinama, stvarima i iskustvima koja su ostavila poseban utisak na njih.

Odri i Hari su obišli 69 zemalja, a među njima našla se i Bosna. Hari je objavio fotografiju koja je privukla ogromnu pažnju, a riječ je o kafi koju je naručio. Nakon što je sjeo u jedan lokal, Hari je želio da proba čuveni napitak, ali nije krio iznenađenu reakciju kad je vidio šta je dobio.

screenshot-1375

Ugostitelji su, tradicionalno, poslužili kafu u džezvi sa fildžanom, malom kuhinjskom posudom koja se koristi za ispijanje kafe i specifičnom šoljicom bez drške.

Da stvar bude zanimljivija, Amerikanac je uz kafu dobio ratluk, tradicionali desert nalik želeu bez kojeg je ovaj napitak nezamisliv, ali i cigaretu i šibice. Kada je sve ovo dobio, Amerikancu su rekli da je zapravo dobio – merak!

“Naručio sam kafu u Bosni. Ovo je ono što sam dobio”, napisao je Amerikanac uz objavu koju je komentarisalo hiljade ljudi. “Ovo je najbolja kafa. Vjeruj mi, vidjećeš i sam kad je popiješ”, “Ovo će ti biti najbolje iskustvo. Volim Bosnu”, “Najbolje servirana kafa”, glasili su neki od komentara, a onda se Hari nadovezao:

“Osim toga, ukazano vam je gostoprimstvo, ljubaznost i toplina duše. To je ono što Bosanci imaju”, napisao je Amerikanac.

(MONDO)