PUNICA MI JE NAPISALA DA JE TRUDNA, NIŠTA MI NIJE BILO JASNO

PUNICA MI JE NAPISALA DA JE TRUDNA, NIŠTA MI NIJE BILO JASNO

PUNICA MI JE NAPISALA DA JE TRUDNA, NIJE MI BILO JASNO ZAŠTO MENI PRVO JAVLJA:

Kad mi je poslala sliku oca djeteta POLUDIO SAM, ŠTA SU OVO URADILI?!

Drvo novca, odnosno krasula, jeste biljka za koju se smatra da je magnet za novac i bogatstvo. Ova vrsta sukulenta ima mesnate, okrugle listove koji podsjećaju na kovanice. Krasula nije komplikovana za održavanje, zahtjeva tek povremeno zalivanje (jednom u dvije nedelje) i povoljno svjetlo.

Prema vjerovanju, što više raste, to više novca privlači.

Malo ko zna da ova biljka može procvjetati, a njeni cvjetovi su simbol lepote i obilja. Kako bi vaše drvo novca bilo zdravo, njegovano i s puno cvjetova, pokušajte da ga prihranite prirodnim sastojcima. Potrebni su joj kalcijum i fosfor koji pozitivno utiču na razvoj korijenja, ali i na formiranje novih izdanaka.

Sada možete, barem na trenutak da se vratitite u djetinjstvo i napravite ovu neodoljivu poslasticu

Sastojci:

  • 250 g tjestenine
  • 50 g prezli
  • 1 vanilin šećer
  • ulje

Priprema:

Skuhajte tjesteninu. Na ulju propržiti prezle pa pred kraj dodati šećer i vanilin šećer i propržiti. Dodati skuhanu i oceđenu tjesteninu i dobro izmiješati. Uživajte u ovoj starinskoj  poslastici.

Makarone sa prezlama, nekada su bile idealno rješenje za brzu večeru, pogotovo kad nam se jelo nešto slatko, a u kući nema ničeg konkretnog. Sada možete, barem na trenutak da se vratitite u djetinjstvo i napravite ovu neodoljivu poslasticu, prenosi Espreso