MISTERIOZNA SMRT DOMAĆEG PJEVAČA: Velika zvijezda pronađena mrtva u stanu, za njim ostao kofer obavijen velom tajni

I dalje se spekuliše o okolnostima pod kojima je umro.

Jedan od omiljenih pjevača devedesetih godina, Rođa Raičević, osvajao je srca publike, a njegova prerana smrt je sve šokirala i nikada nije dobila jasan epilog.

Vlasnik hitova “U tebe sam zaljubljen”, “Tako je suđeno”, “A ja imam tebe” i mnogih drugih bio je jedan od najpoznatijih pjevača i kompozitora koji su obilježili domaću muzičku scenu.

7. oktobra 2001. godine, osvanula je šokantna i tužna vijest da je omiljeni pjevač pronađen mrtav u svom stanu, a da je smrt najvjerovatnije uslijedila zbog prekomjernog konzumiranja nar*otika. Međutim, mnogi prijatelji i kolege Raičevića i dalje ne mogu da se pomire sa tim da je pjevač otišao na takav način, tako da se i godinama kasnije spekulišu okolnosti pod kojima je umro.

– Znala sam ga kao čovjeka koji ne pije, ne puši, a onda sam čula da ga je odnela droga. To mi je i dalje nejasno- izjavila je jednom prilikom pjevačica Dragica Radosavljević Cakana.

Nada Topčagić dijeli isto mišljenje: “Niko od nas nije znao da je sklon porocima. Kad sam čula da je umro u stanu u kojem je bilo dro*e, bila sam šokirana…”

Da je Rođa zaista bio protivnik nezdravog načina života posebno govori jedna njegova izjava: “Kada vidim pijanog čovjeka, ospice dobijem. Kafane pune dima i bahatost ne podnosim, to mi je odvratno. Nisam boem, ali sam pjesnik i muzičar bez al*ohola”.

Već godinama javnost intrigira čuveni kofer koji je ostao na hodniku zgrade u kojoj je stanovao i po koji niko nije došao ni toliko godina poslije njegove smrti. Međutim, kofer nije jedina misterija koja se vezuje za prerani odlazak ove pjevačke legende.

Već duže vrijeme kruži priča da je svesku sa Rođinim neobjavljenim pjesmama nakon smrti uzeo jedan poznati pjevač koji je snimio sve te hitove i potpisao sebe kao autora.