“4 BIJELE SMRTI” SU KLJUČNE DA BISTE SMRŠALI DO LJETA: Dr Filgud se dotakao AUTOFAGIJE i otkrio idealnu satnicu obroka

Saša Plećević, poznatiji kao doktor Filgud, otkriva šta treba da izbjegavamo ako želimo da smršamo ili održavamo idealnu liniju.

Sa prvim zracima sunca dolaze i neke nove odluke, a na visokom mjestu njihove liste kotira se tema koja mnogima pada teško – mršavljenje. Tragamo za dijetama i posebnim režimima ishrane, često nesvesni da drastičnim promjenama i mjerama rizikujemo zdravlje. Saša Plećević, poznatiji kao doktor Filgud, često upozarava na opasnosti rigoroznih procesa mršavljenja, a za Kurir TV otkrio je šta treba da izbjegavamo.

“Najefikasnija je umjerenost. Izbjegavajte četiri bele smrti: velike količine soli, šećera, masne hrane i bijelog brašna. Najosnovnije stvari za pravilan način ishrane su da znate šta jedete, koliko jedete, kada jedete i na koji način je hrana pripremljena”, rekao je dr Filgud i dodao da treba da se “uobročimo”.

“Da imamo doručak, ručak, večeru. Idealno vrijeme za doručak je u 9 sati, u prosjeku. Od 7 uveče do 9 ujutru ne jesti ništa. Za zdrav život i za kilažu najvažnije je kad legnemo i koliko spavamo. Naša šaka je pokazatelj i mjera za količinu. Pripremajte hranu bez masti, na umjerenim temperaturama. To je suština, umjerenost”, rekao je.

Na pitanje šta misli o autofagiji, dr Filgud je otkrio da je idealna za određene stvari.

“Godine 2016. Japanac je dobio nagradu za tu ishranu u liječenju raka. Jedan period organizam treba da bude bez hrane, ali nikako 20 sati! Time se opet remeti fiziologija organizma. Posljednji obrok u osam uveče, prvi obrok u osam ujutru. Smanjite sve što ste jeli do sad, na pola, šetajte, ubacite fizičku aktivnost, pratite ove savjete i smršaćete. Jedite sve, ali budite umjereni”, naglasio je dr Plećević.

(MONDO/Kurir)