TAKVA LJUBAV SE NE PAMTI, BILI SU NERAZDVOJNI: Ove potresne riječi Borisovog oca 6 mjeseci poslije tragedije slamaju srce

Dejana Neralić (17) i Boris Majorski (18) poginuli su prije šest mjeseci u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kod Beške, kada su motorom krenuli ka Vrdničkoj kuli na izlet .

Vladimir Majorski, otac nastradalog mladića, na Instagram stranici posvećenoj tragično nastradalom sinu i njegovoj devojci tim povodom je uz njihovu zajedničku fotografiju objavio:

Draga moja djeco, prolazi tužnih šest mjeseci kako niste sa nama. Život nam je stao onog trenutka kada ste otputovali u vječnost sretni i zaljubljeni. Nama ostaje da se izborimo za pravdu, koja vam pripada i nakon toga da strpljivo čekamo trenutak zajedničkog zagrljaja jednog lijepog sunčanog dana, tamo negdje iza duge u vašem kraljevstvu”.

Podsjetimo, njih dvoje su se nalazili na motoru kada ih je “mercedesom” pokosio Slobodan B. (83) iz Krčedina (Srbija). Boris je bio za upravljačem motora, a Dejana je bila suvozač. Vladimir Majorski, otac stradalog Borisa, tada je za Kurir rekao da su se Boris i Dejana mnogo voleli.

Krenuli su na taj izlet, u neko etno-selo kod Novog Sada, a na petlji je izletio automobil, udario ih, na mjestu su ostali mrtvi. Boris je vozio motor dvije-tri godine, nije mu prvi put da je sjeo za volan – rekao je tada otac i dodao da su se Boris i Dejana mnogo voljeli.

Dejanina mama im govorila da ne idu Robert Neralić ispričao je za Republiku.rs da je Dejanina majka govorila njoj i Borisu da ne idu na izlet.

Moja bivša žena im je rekla da ne idu tamo, ne znam iz kojeg razloga, ali ih je zamolila da to ostave za neki drugi dan. Međutim, oni su imali jaku želju i ipak su odlučili da se upute tamo – rekao je poslije tragedije Dejanin otac Robert.

Takvu ljubav nikada nisam vidio, to je bilo nešto nevjerovatno. Sahranit ćemo ih zajedno u petak u 14 sati na staropazovačkom groblju. Počivat će zajedno, da se ne razdvajaju ni na onom svijetu – ispričao je Vladimir, inače vlasnik pogrebnog preduzeća.

Robert Neralić, otac stradale Dejane, također je potvrdio reči Borisovog tate.

Oni su bili u vezi više od godinu dana i nerazdvojni su bili, svuda su išli zajedno, a tako je bilo i u utorak. Oko 17 sati su krenuli ka Vrdničkoj kuli, nažalost, tamo nisu stigli – rekao je za portal Republika Robert.